- logo.pngJäteneuvonta

Residuum header

Alakorkalon jäteasema

Katso jäteaseman sijaintikartta

Alakorkalon jäteasema on avoinna 1.11.2015 alkaen arkisin ma-pe klo 6-17.

sekä kolmena kevät- ja syyslauantaina, joista tiedotetaan erikseen. Vuoden 2015 kevät- ja syyslauantait ovat jo pidetty.

Arkipyhän tai juhlapyhän sekä pääsiäis-, juhannus- tai jouluaaton sattuessa aukiolopäiville on jäteasema suljettu.

Yhteystiedot:
Betonitie 1, 96320 Rovaniemi
puh. 0207 120 232 (aukioloaikoina)
Jäteaseman hoitaja Seppo Asumaa, puh. 0207 340 191

Ajo-ohje: Rovaniemen kaupungista tultaessa käänny valoristeyksestä oikealle Isoaavantielle ja sen jälkeen seuraavasta risteyksestä vasemmalle Teollisuustielle. Sen jälkeen käänny seuraavasta risteyksestä vasemmalle Betonitielle. Jäteasema toimii ensimmäisenä Betonitiellä.

Jäteasema palveluksessasi

Alakorkalon jäteasema palvelee Rovaniemen alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä. Kaikkien hyötykäyttöön toimitettavien jätteiden kohdalla kannattaa muistaa, ettei niitä saa sekoittaa keskenään, vaan jokainen jätelaji tulee pystyä purkamaan omaan paikkaansa. Asemalla on myös sähkölaitteiden (sähkö- ja elektroniikkaromu SER) sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden (ongelmajätteiden) vastaanottopiste.

Miltei kaikki kotitalouksien veloituksettomat jätteet voi viedä omatoimisesti Ekokiepille ja puutarhajäte- sekä risu- ja oksajätekuormatkin suoraan tutulle vastaanottopaikalle ilmoittamatta siitä erikseen vastaanottorakennukseen. Risujen sekä puutarhajätteiden tuontia valvotaan alueelle asennetulla kameravalvonnalla.

avaa ajo-ohje kartta hyötyjätealueelle klikkaamalla kuvaa.

HUOM! puutarhajätteet sekä risu- ja oksajätteet ovat yrityksille maksullisia ja vastaanotetaan vaa'an kautta.

Voit tuoda Alakorkalon jäteasemalle 31.10.2015 saakka myös sekajätettä ja rakennusjätettä. 1.11.2015 siirrymme polttokelpoisen jätteen sekä kaatopaikkajätteen keräykseen. Vastaanotamme myös lajittelematonta yhdyskunta- ja rakennusjätettä. Mikäli jätteiden lajittelun suhteen on mitään epäselvää, ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan.

Veloituksetta vastaanotettavia jätelajeja (suurinosa kotitalouksien hyötyjätteistä sekä vaaralliset jätteet) ei tarvitse punnita, mutta kaikki maksulliset jätelajit (katso hintatietoa -sivu) vastaanotetaan aina vaa’an kautta, jonka jälkeen kuorma puretaan ja ajetaan takaisin vaa’alle. Näiden kahden punnituksen erotuksen perusteella määräytyy maksu, jonka voit suorittaa joko käteisellä, pankkikortilla, luottokortilla tai Visa Electronilla. Yritysasiakkaat voivat sopia myös laskutuksesta.

Lue lisää Ekokiepistä tästä linkistä.

Tarkemmat jätteiden vastaanottamisen ja lajittelun edellytykset on määritelty vastaanottoehdoissa. Jätemaksutaksasta ja hinnastoista löydät jäteasemalla vastaanotettavien jätteiden luettelon ja niiden vastaanottohinnat.

Lisätietoja:
Kotitalouksien veloitukseton jäteneuvonta 0800 120 230 (ark. 9-15)
Alakorkalon jäteasema 0207 120 232 (aukioloaikoina)
Jäteaseman hoitaja Seppo Asumaa, 0207 340 191

Taksat ja hinnastot löytyvät Hintatietoa -sivulta

Rovaniemen toimipisteiden vastaanottoehdot