- logo.pngJäteneuvonta

Residuum header

Alakorkalon jäteasema

Katso sijaintikartta

Alakorkalon jäteasema on avoinna arkisin ma-pe klo 7-17
sekä kolmena syys lauantaina 26.9., 3.10. ja 10.10.2015 kl 9-14.

Arkipyhän tai juhlapyhän sekä pääsiäis-, juhannus- tai jouluaaton sattuessa aukiolopäiville on jäteasema suljettu.

Yhteystiedot:
Betonitie 1, 96320 Rovaniemi
puh. 0207 120 232 (arkisin klo 7-17)
Jäteaseman hoitaja Seppo Asumaa, puh. 0207 340 191


Alakorkalon jäteasemalla asiointi helpottui joulukuussa 2014 käyttöön otetun Ekokiepin myötä

Alakorkalon jäteasema palvelee Rovaniemen alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä. Kaikkien hyötykäyttöön toimitettavien jätteiden kohdalla kannattaa muistaa, ettei niitä saa sekoittaa keskenään, vaan jokainen jätelaji tulee pystyä purkamaan omaan paikkaansa. Asemalla on myös sähkölaitteiden (sähkö- ja elektroniikkaromu SER) sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden (ongelmajätteiden) vastaanottopiste.

Miltei kaikki veloituksettomat jätteet voi viedä omatoimisesti uudelle Ekokiepille ja puutarhajäte- sekä risu- ja oksajätekuormatkin suoraan tutulle vastaanottopaikalle ilmoittamatta siitä erikseen vastaanottorakennukseen. Risujen sekä puutarhajätteiden tuontia valvotaan alueelle asennetulla kameravalvonnalla.

Voit tuoda Alakorkalon jäteasemalle myös sekajätettä ja rakennusjätettä. Ethän sekoita sekajätteeseen ruokajätettä. Näin saamme pidettyä jäteaseman ja sen ympäristön vapaana hajuhaitoista sekä linnuista ja muista haittaeläimistä. Jäteasioissakaan ei kukaan ole seppä syntyessään. Mikäli kuorman lajittelun suhteen on mitään epäselvää, ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan.

Veloituksetta vastaanotettavia jätelajeja (suurinosa kotitalouksien hyötyjätteistä sekä vaaralliset jätteet) ei tarvitse punnita, mutta kaikki maksulliset jätelajit (katso hintatietoa -sivu) vastaanotetaan aina vaa’an kautta, jonka jälkeen kuorma puretaan lajitteluopasteiden mukaisesti ja ajetaan takaisin vaa’alle. Näiden kahden punnituksen erotuksen perusteella määräytyy maksu, jonka voit suorittaa joko käteisellä, pankkikortilla, luottokortilla tai Visa Electronilla. Jos olet vakituinen yritysasiakas, voit sopia myös laskutuksesta.

Lue lisää Ekokiepistä tästä linkistä.

Tarkemmat jätteiden vastaanottamisen ja lajittelun edellytykset on määritelty oheisissa vastaanottoehdoissa. Jätemaksutaksasta ja hinnastoista löydät jäteasemalla vastaanotettavien jätteiden luettelon ja niiden vastaanottohinnat. Mikäli et löydä näistä etsimääsi, älä epäröi ottaa yhteyttä jäteneuvontaan.

Lisätietoja:
Jäteneuvonta 0800 120 230 (ark. 9-15)
Alakorkalon jäteasema 0207 120 232 (ark. klo 7-17)
Jäteaseman hoitaja Seppo Asumaa, 0207 340 191

Taksat ja hinnastot löytyvät Hintatietoa -sivulta

Rovaniemen toimipisteiden vastaanottoehdot